Produk bantu kurus balik

Maaf ye sebab bertanya dalam ni sebab dah buntu tk tau nak tanya kat mana lagi. Ibu² lepas bersalin ada ambil apa² produk yg membantu kempiskan balik perut yg gelebeh tak? Anak sy sekarang dah 8 bulan so saya pun macam rasa nak dapatkan balik bentuk badan sebelum pregnant. Sedih tengok perut sendiri gelebeh. Dah pakai macam² cream, minum macam² jamu macam tk menjadi je dengan sy. Nak kata tak berpeluh, hari² peluh buat keje rumah. Boleh suggest tak apa² supplement yg memang betul² menjadi tak ?? #pleasehelp #seriusnanya

13 Balas

xpayah ambil apa2 produk sis. bukan apa, produk2 tu semua bukan boleh percaya. kalau nak Selamat,beli yg ada dijual dekat Watson,guardian.tapi bgi sya xde jugak berkesan.mungkin ikut badan kot. kalau sis btul2 nk kurus,sis kena betul2 konsisten buat senaman,jaga makan sis. kalau sis ambil produk krus pun, buah pinggang sis yg rosak nnti. buat apa nak ambil produk krus tpi malas nak bersenam malas jaga Makan kan. sis boleh google cara sihat utk krus,diet utk nak krus. byk tips sis. n boleh tgok youtube senaman utk nak krus. paling malas pun,sis amalkan brisk walk je awal2 pagi tiap hari or tiap petang hari2 sambil jaga Makan. caya la,sis akan trun berat badan. boleh buat diet IF. intermittent fasting. sya suka diet ni. diet puasa. ikut tempoh mana yg kita mampu. disampin rehat perut Dari segala Makanan. kalau boleh kurangkan gula dlam Makanan/minuman. atau stop pengambilan gula,minuman/Makanan manis.

Bg pendapat sy dr awak ambik @ minum macam2 untuk kuruskan badan lebih baik lah awak pergi exercise. Dan juga cut terus sugar @ benda2 manis nie. Nnt terlalu depends pd benda2 mcm tu, kalau benda2 tu dah x de kelangsungan die, u will go back to the square shape. Exercise tu x perlu intense pun x apa. s Slow jog around the house, n do aerobic Exercise. boleh search kt Google aerobic Exercise nie. Nk buat intermittent fasting pun okay je kalau larat. Kena discipline sahaja lah.

1y ago

setuju dgn apa yg puan ni smpikan

Puan bg sy xpyh la nak ambik supp ape2 smua tu. Cdngan sy...puan jaga pemakanan. Jgn msa pntng je jaga..lps pntng bedal smua. Jaga portion. Exercise regularly. Sy ade 1 vdeo exercise bg sy simple n xsusah. Dia ade step dri smasa preg smpai lps preg. Puan boleh ke you tube search bodyfit by amy. Nak lagi mudah search keyword post natal exercise body fit by amy. Cardio ade...pilates ade tabata ape smua ade. Selamat Mencuba. 👌🏻

cm sy time pregnant 71- lepas bersalin 56.. tip time pantang . pantang la betul2 sebulan tu menu nasi berasmati + sup ikn/ ikn bakar + sawi wajib harini2.. lgi2 sy czer lagi la bengkong xboleh pakai lagi.. xde istilah teringin time pantang makan itu ini.. part perot sy pon sama tp time baring tiap malm angkat kaki mcm kayuh basikal.. anak pon ikot skli angkat kali 🤣

Makan macam biasa je awak but with proper portion. Sapu cream pada perut, lengan, paha. Better pakai girdle & bengkung. And do sauna too. Jgn stress stress. Baby breastfeed fully tak? Breastfeed baby boleh bantu utk burn calories & kecutkan rahim 😉 jgn diet drastic, its not good.

Cut sugar, exercise, jaga makan. Keje rumah bkn salah 1 exercise..itu just rutin..even berpeluh tp kita tak jga mkn @ cut sugar mmg tak jln...minum air kosong 2-3 liter sehari.. Bkk utube tgok lah zumba ke, workiut at home ke..

Jgn risau berat badan.yg prlu ko risau,adalh STRESS..jgn rushing nk kurus sis.perlhn2 trima dri sndri n syg diri.jgn ambik apa2 supplmnt.nnti bhya lg untk buah pingng.yg pnting sis rajin minum air kosong..😘

sebenarnya awak xperlu kn jamu ataupon supplement pon. cuma jaga dr segi pemakanan. amalkan suku suku separuh. elakkan makan junk food. kurangkan gula. buat light exercise selain dr buat kerja rumah.

Jaga diet. Kurangkan minum/makan manis. Nak perut kempis memang kena jaga makan dan workout perut. Buat kerja rumah je tak cukup. Supplement semua tu tak perlu. Memudaratkan buah pinggang

Sama..sy baru melahirkan 1st baby. Skrg baby sy 5 bulan..Berat badan sy naik dan berisi,tapi tak la perut gelebeh.Berat sy tak turun2 😔