Nak tanya soalan?

Maaf ingin bertanya, bagi pengalaman ibu-ibu kat sini, berapa kerap bersama dengan suami lepas tu tahu ibu-ibu pregnant? Maaf soalan sensitif sikit tapi serius nak tahu, kalau bersama sekali ada peluang tak untuk pregnant??

31 Balas

Saya tak mencuba sebab saya fikir nak seronok2 lepas kawin. Saya mengandung genap setahun kawin. Alhamdulillah rezeki kami tak tolak. Walaupun tak cuba dan tak betul2 rancang, Allah bagi bila masanya. Saya bersama dengan suami 2x seminggu. Selalunya hujung minggu sebab dua2 kerja penat. Keinginan nak ada anak tu ada cuma tak ada keyakinan. Saya jenis period regular setiap bulan cuma jarak tu tak tetap. Saya selalu monitor simptom. Selalunya bila hari subur, akan keluar lendir putih (bukan keputihan). So, saya bersama dgn suami hari keluar lendir putih tu. Bulan depan tu period tak datang, dah 3 hari lewat so saya check upt naik double line. Sekarang pregnant 30w.