Nak tanya soalan?

Maaf ingin bertanya, bagi pengalaman ibu-ibu kat sini, berapa kerap bersama dengan suami lepas tu tahu ibu-ibu pregnant? Maaf soalan sensitif sikit tapi serius nak tahu, kalau bersama sekali ada peluang tak untuk pregnant??

31 Balas

Saya pjj dgn suami. Sbb suami kje di sabah. Selalunya dia hanya ada masa seminggu cuti sebelum kembali ke sabah. Jadi ada masa waktu dia balik saya di hujung2 period. Tapi bila habis period tu ada sehari sebelum suami berangkat semula. Kami memang bersama sekali malam tu. Dan sebab nk tinggalkan lama jadi 2 pusingan, sekali lagi selepas subuh. Walaupaun pada masa tu bukan waktu subur saya, bulan tu saya lambat datang bulan 5 hari dan badan dah rasa semacam. Lepas kerja, saya beli test kit dan cek malamnya ada 2 line yg samar². Saya cek semula lepas beberapa hari..dan line semakin terang. Jadi saya bgtau suami.. dia org yg paling gembira dan masa dia cuti kami sama² pergi klinik utk scan, masa tu da nk masuk 8w baby da ada heartbeat. Alhamdulillah skrg sy da 27w suami dah kembali bekerja di HQ sebulan lepas dan dia selalu berada di rumah insyaAllah sehingga saya bersalin, sebelum terima sebarang offer untuk ke offshore semula. Jadi xsemestinya semasa subur je kita akan prgnt. Saya tak de masalah bersama suami walaupun semasa trimester awal kehamilan sebab pjj dgn dia. Kalau ada pun mungkin sekali atau 2 kali je.