Nak tanya soalan?

Maaf ingin bertanya, bagi pengalaman ibu-ibu kat sini, berapa kerap bersama dengan suami lepas tu tahu ibu-ibu pregnant? Maaf soalan sensitif sikit tapi serius nak tahu, kalau bersama sekali ada peluang tak untuk pregnant??

31 Balas

sy ambik masa 3 tahun utk bersama suami sbb ada masalah vaginismus, bila terjadi nya masalah ni jadi sy dgan husb mmng sgt2 kurang bersama..smpai lah sy rasa smpai bila nak mcm ni dan sy lupakan perasaan takut dan bincang dgan suami, selepas discuss dgan suami baru lah kami ttc dlam 3 bulan jugak, Alhamdulillah sekali shoot je by bulan 12 sy pregnant 😂 skrg tgh tnggu hari nak bersalin..masa sy trmpoh ttc tu mmng sy ada makan acid folic dan cek waktu kesuburan..mak sy ckp, kalau lah buat dari awal, mesti dah pregnant lama 🤭

2y ago

tak, sy tak bgtahu dok yg sy ada masalah ni..sy pon hadap je kot, lagi pon mesti lubang vagina kita akn bukak bukaan sndri kan..sy pon tak tahu sgt, tapi bila dah lepas vaginismus ni Insya Allah moga2 dipermudahkan lah bersalin nnti.