ibu mengandung berpuasa

maaf cuma nk share pasal puasa masa mengandung...ini cerita kawan sy...kandungan kwn sy dh temister ke 2..try puasa penuh dr start 1st puasa...tp haritu dia checkup hb low bp low berat turun...dia pn ckp badan dia sgt larat utk berpuasa....tp sebenarnya baby tk ckup zat yg dia perlukan.bg sy better tak perlu puasa...puasa boleh ganti sis boleh bayar fidyah..anak takde ganti lg kalau dia hilang...kita tak tahu bila ada rezeki utk dapat anak lg kalau dia dh hilang...kalau tak kesian kan diri tolong kesiankan baby..kita mampu..tp dia kita taktau lah mampu ke tak bertahan kat dalam tu..islam itu indah dan tak menyusahkan..insyaallah amin

1 Balas

Sebb ibu2 ni pk dorang ja. Selfish. Maaf ckap. Dorg larat x smestinya bby dlam tu lrat jugak. Kalau x, xkan Allah sj2 nak kasi kelonggaran tuk ibu2 mgandung. Puasa siap boleh ganti lg.. Bila dh tkena baru nak menyesal. Kat luar tu lg ramai berusaha nak anak. Dorg pulak sempat lg nak bereksperimen dgn kemampuan diri tuk berpuasa. Bila dah rs pelik2, mula la gelabah pos kat sn sni tanya keadaan kdgan. Tp itula, sndiri punya bdan, sndiri mrasa, sndiri tanggung. Ckp pun x guna sbb org mngandung ni sensitif. Salah ckap kang tguris pulak😆😆😆... Xpala, doa yg baik2 ja.