datang period

maaf bertanya klo breastfeeding period x dtng berapa lama ye maaf,

11 Balas

Depend pada orang sis. Macam saya, anak lahir 30 sep 2019. Lepas tu keluar darah nifas sampai 60 hari. Walaupun keluar tu ada gap2, kejap ada, kejap macam dah habis, lepas tu ada lagi. Dan bulan 12, saya dah period semula. Sekarang ni bulan 1, tak pasti lagi period ke tak. Sebab macam lewat daripada kiraan hari period. Kakak ipar saya, anak dia dah 10 bulan pun, masih belum datang period. Tu dia campur susu badan dan formula. Bukan fully breastfeed.

Ikut org sis.. Tp klu betul2 sepenuhnya menyusu bdn 6bln tu selamat.. Lps 6bln tu kena start guna apa2 pencegahan utk diri.. Ini doktor pakar yg bg nasihat msa kakak sy nak pkai implant.. Lps 6bln baru kakak sy pkai implant..

Ank dh stahun sbulan masih xperiod lg..myusukn sepenuhnya tanpa campur any susu tambahan abg n adeq kot..skli 2 owg myusu..time abg 1st..abg stahun sebulan baru period..lepas period dlm 2x letak kedua..😂

Ikut org sis..sy x period smp skrg..sblm ni sy bf anak smp umur 2 thn 3 bln..pas tu tau2 sy mengandung...trus x period..skrg kandungan dh 7 bln..

4y ago

Sis sy nk tnye kalau tk periods setahun tau2 je pregnant nk cek macam mana ye?? Sbb sy hari2 fikir bila Doctor tnye??

Depends pd org sy dlu breastfeed plus ambil perncang mmg x period lgsung..stop perancang period mcm biasa

Depends dr hormon individu sis...sya ni 2 bulan xdatang after deliver... Now, x datang lg...

Depending pada org, saya lepas 4 bulan bersalin bru period ada blk

Depends pd org rasanya sis. Saya lepas 60 hri dh period. Huhu

saya dlm 6 bulan xperiod masa menyusu dulu

Dh setahun 5bulan belum period...