Serba tak kena

Lately, saya tak boleh gosok gigi 🥹 bila gosok gigi je terus keluar makanan yg baru telan tadi. Sebelum gosok gigi memang rasa dah makanan tu main kat tekak je, tapi ye lah tak kan tak gosok gigi kan..gosok tak jolok tak apa, wek keluar makanan. Kalau pagi pulak, padahal perut tak isi apa lagi, minum air kosong je..pastu rasa tekak lain macam, gosok gigi keluarlah rasa hujung2 yg kat tekak tu. Ada tips tak mummies utk gosok gigi ni? Perlu ke saya beli paste gigi for kids tu? Atau macam mana?? #firstmom

3 Balas

Saya pun sama..saya beli ubat gigi yang kids punya ok sikit..yg dewasa punya saya pakai pun sikit sangat kuantiti,calit sikit je bagi ada kat berus tu lepastu berus sekejap terus ludah..biar bau dan rasa dia xsempat sampai ke tekak huhu struggle betul nak gosok gigi 😂😂