Serba tak kena

Lately, saya tak boleh gosok gigi 🥹 bila gosok gigi je terus keluar makanan yg baru telan tadi. Sebelum gosok gigi memang rasa dah makanan tu main kat tekak je, tapi ye lah tak kan tak gosok gigi kan..gosok tak jolok tak apa, wek keluar makanan. Kalau pagi pulak, padahal perut tak isi apa lagi, minum air kosong je..pastu rasa tekak lain macam, gosok gigi keluarlah rasa hujung2 yg kat tekak tu. Ada tips tak mummies utk gosok gigi ni? Perlu ke saya beli paste gigi for kids tu? Atau macam mana?? #firstmom

3 Balas

Sama la saya pun gosok gigi mesti muntah 😭 skrg ni bila gosok gigi, lps dah gosok atas saya ludah, then gosok bawah pastu ludah. Supaya tak byk sgt berbuih dlm mulut tu yg rasa loya.. lpstu gosok cepat2 🤣 walaupun still ada jgk rasa nak muntah tu tp nk buat cmne takkan tak gosok langsung 🤣