Kk scan kandungan ibu ke x?

Kk mmg xkan scan kandungan ibu ke mcm mne? Or kita sndri kne scan kt klinik luar? #firstbaby #ingintahu #firstmom #bantusharing

6 Balas

Kk akan scan sis. Salunya scan pada 1st trimester dalam 12 minggu. Lepas tu 20 minggu. Dan kemudian scan kali ke tiga waktu 2nd trimester dan terakhir waktu 3rd trimester dalam 32-36 minggu sis.

call kk nak buat appointment buku pink. dia suruh scan kat luar and bawak gambar jumpa dia. huhu. scan luar jela sis

dr kkia scan masa buku buku, then second scan around 20-21week pulak. lepastu 28week pulak dorang akan scan.

Sy ada scan masa buka buku pink. Masa tu dalam 11w. Pastu apmnt ke 3 ada scan Lg, 17w.

kk akan scan masa mula2 buka buku pink n bila kandungan 18-20minggu

2y ago

patutlah xscan dekat kk sbb dah ada scan luar… tapi biasa 18-20w dia akan scan sekali lagi utk ukur saiz baby… mgkin sis kena tanya nurse kk tempat sis

Dr kkia yg scan. kalau nk scan luar pun no problem.

2y ago

Tu la tu kne mase jugak sbb bekerja ingat alang2 cuti nk pi check kandungan sekali scan