Bf fully

Kenapa ye saya rasa anak saya macam xkenyang bila bf? Perlu ke saya bagi susu fm jugak?

8 Balas

1. Mcm mana awk rasa baby xkenyang bila bf ? 2. Boleh try check sama ada baby awk ada tie tongue atau x. Kalau tie tongue,kmungkinan tu sbb baby awk asyik nak susu & nmpk mcm xpuas. 3. Kalau xde tongue tie, baby bru 1-2 bulan, mmg mcm tu cara dia mnum. Kerap mnum sbb skali minum, dia xmnum byk pun. Sbb ususnya pun kcil lg.

Dia menangis ke ? Baby awak umur berapa ? Kalau baby awal lagi , maybe cara dia menyusu tak berapa betul menyebabkan dia tak dpaat susu yang banyak , jadi tak kenyang tapi penat menyusu tu yang lebih .

Sis kena banyak cari info dekat group breastfeeding. Facebook.. Banyak Info2 tentang soalan yang sis tanya tu

Kalau berak kencing okey maksudnya kenyang la tu sis. Baby memang suka mengempeng. Nak bonding manja2😊

4y ago

Tapi kalau tak kencing & berak mungkin cara lekapan tu salah.

Cara penyusuan tu x btl rasanya..sbb tu bby mcm xkenyang..cuba cri info cara bf dgn btl..

Macam mana tau baby tak kenyang sis?

Manny cara penyususan tx betul..

Xperlu