Pernah pengalaman mcmnie??

Kenapa UPT negatif tapi tidak haid? Adakah saya hamil? #ingintahu

11 Balas

Kemungkinan masalah hormon. Kwn sy tak pernah ada masalah period tapi lepas few months kawin period dia jd tak teratur. If sis nk confirmkan blh jumpa doktor terus. Ataupun blh tggu lagi seminggu utk repeat upt.

saya nak dekat 3 mnggu lambat period cek upt negative.. last2 skrg dah preggy 8 minggu.. baby pun membesar dgn sihat sbb sy rajin scan setiap 2 mnggu.. mgkin sbb sy itregular period hehe

mungkin sbb hormon juga.. sy pernah lewat sampai 10hari masa awal2 kawen. masatu pn cek upt negatif. hari ke sbelas lewat baru period datang. tp boleh cek ke doktor kalau masih xperiod

boleh jadi sebab takde telur.. haid berlaku sbb telur ada tapi tiada persenyawaan. jadi kalau upt negatif dan tak haid, kebanyakannya sebab takde telur.

mungkin hormon sis ada prubahan jdi tempoh haid lari. bole cuba lgi upt kalau msih xperiod dlm sminggu dua ne. kdg ada pregnancy yg lmbt detect

Saya haritu mcm ni juga. Lewat haid seminggu. Upt 4 kali negative. Lepas 2 minggu pergi clinic, saya pregnant rupanya.

Berat bdn maintain tak? Sy kalau berat bdn naik.. Period pun tak teratur jdnya

Kemungkinan hormon ,cuba chek dkt klinik swasta dulu

Saya pernah lewat 14 hari, upt negatif. Tak mengandung.

2y ago

Sekarang dah mengandung. Tapi masa mencuba, ada jugak bulan yang lewat 14 hari tapi tak mengandung, akhirnya period jugak. Saya cuba tukar pemakanan macam macam masa mencuba tu. Rasanya tu sebab hormon tak balance dan period hanya datang lepas lewat 14 hari.

Hormon inbalance.