Bleeding Kuar Darah Lendir

Kandungan sy da msuk 6mggu kalo ekut scan.. Kalo ekutkan dr last period da masuk 9mggu... Tapi baru2 nie.. Sy ada keluar lendir kuning +darah sikit, sy d pegi kat hosp kerjaan.. Scan perut dan bawah sekali.. Nmpk kantung shja. Myb janin masi kcil... But yg darah tu doktor ckp kemungkinan..ada luka kat dlm faraj.. Yg lendir kuning tu ala keputihan.. Jangkitan kulat.. Dok suru sy dtg 2mggu lg lps ni.. Utk pastikan janin sy da nmpk or x.. Blm smpi 2mggu..sy mgalami bleeding kerap tapi x penuh panty liner sy... Tp dia belendir.. Sy dtg blik kat hosp.. Masuk dewan bsalin trus.. Sbb dok nak cek bawah... Skli d masukkan muncung itik tu.. Mmg bledding.. Dok tu ckp.. Kantung sy terletak cantik shja.. But janin mmg kcil lg kot2 xnmpk.. Tp dok xdpt buat pgesahan apa2 lg.. Dia cuma ckp.. Akan kmgukinan 30% ada la kguguran..yg slebihnya.. Dia ckp sy normal.. Tp dia suru dtg lg 2mggu tarikh yg da d tetapkan.. Smpi skrg masi bleeding.. Mcm mana nak hentikan dr kuar darah nie.. Sy stresssss sgt..?

10 Balas

Saya ada mengalami spotting hari2 start dari 5weeks sampai 9weeks sis, mula2 pink kdg ada juga merah mcm darah, brownish pink, kdg dark brown, last2 light brown. Pergi klinik scan masa tu nampak kantung je jd risau ada symptom nk miscarriage they refer me to hospital. Hospital pun xboleh buat apa masa tu sbb baru 5weeks and suruh balik dulu sbb just spotting and tak sampai bertukar2 pad. Tapi hospital bg appt pakar at 9week. Tapi hati masih risau last husband bwk pegi private hospital dulu masa 7 weeks. Lega tgok baby ok and heartbeat pun dah ada. Doc bg jab utk kuatkan rahim and pesan jgn buat kerja berat, angkat apa2, meneran, and just bed rest je. So lpstu saya just pergi followup hospital sampai la baru2 ni.