🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!

Kami sedang mencari 1 orang pemenang bertuah untuk membawa pulang Babyhood Bassinette Grey & Nappy Bin!! Anda rasa anda layak? Cepat, sertai di sini: https://community.theasianparent.com/contest/cari-menang-bersama-tap/1675?lng=en

🤩 JOM Menang Produk Babyhood Bernilai RM1,028! Sertai Hari Ini, Parents!
88 Balas

Cara mengatasi bayi menangis di tempat tidur: ✅ Jika anak menangis dalam katil bayi, pujuk dan beri kata-kata semangat atau galakan dgn mengusap perlahan belakang badannya sambil memberikan kata-kata semangat seperti, “Jangan risau, ibu tak tinggal adik.” atau “Shhh, jangan menangis. Kan ayah tengah teman ni.” ✅ meninggalkan mainan kesukaan bayi bersama-samanya di katil bayinya. Cara ini akan dapat membuatkan bayi merasakan yang dia tidak berseorangan di dalam katilnya. Malah, bayi juga akan tidak menangis berpanjangan lagi apabila anda meninggalkannya di katil bayi mereka. ✅ Jangan selalu mendukung dan membawa anak ke bilik anda untuk hentikan tangisan ✅ Jangan tinggalkan anak ketika dia masih segar. cuba untuk tidak terus meninggalkannya sebegitu sahaja ketika si anak masih berjaga. Hal ini akan menyebabkan bayi anda semakin galak menangis dan merengek. Anda boleh menunggu dan menidurkan anak anda sehingga dia betul-betul terlena. Apabila sudah pasti akan hal itu, barulah anda bergerak meninggalkannya perlahan-lahan. ✅ Banyakkan bersabar. Apabila anda berdepan dengan situasi anak yang asyik merengek dan menangis sebab tidak mahu ditinggalkan, anda janganlah terlalu menunjukkan yang anda sebenarnya tengah tertekan atau sedang marah. Cubalah untuk bertenang supaya anda dapat mengawal situasi dengan terkawal. Apabila anda dalam keadaan yang tenang dan terkawal, justeru anak anda akan menjadi okey .