saya nak tnya pndangan semua okay ke susu anmum, sy dgr susu ni manis betul ke.

Kalau untuk hb rendah?

5 Balas

sy just minum susu nespray je. tupun nurse yg suruh. dia kata larat ke nk setiap masa beli susu segar dalam kotak tu. nnti da x larat nk beli da x minum. maka anak dlm perut nk makan apa. aduhaiii. sy minum susu nespray je skrg. sy mmg x minum air manis . minum air kosong dgn lemon suam je setiap hari.

Saya anak 1st minum anmum choc, alhamdulillah takde sangkut gdm atau masalah lain, anak 2nd ni minum susu lazz choc jugak alhamdulillah takde mslh, hb pon cantik je.. depends pada bdn masing2 sis, ada yg suai ada yg tak, mcm saya blh telan flavour choc je yg lain tak blh masuk

2y ago

Okay faham. Terima kasih

susu formula memgandung kebanyakan mmg mengandungi kadar gula yg tinggi . nurse lebih syorkan minum susu segar drpd susu formula mengandung . tujuam minum susu utk tambah calsium shj .tapi bergantung juga pada tuan badan lebih serasi minum susu yg mana .

2y ago

Oh faham. Terime kasih ya

wallahulam..depends pd kita mcmne blh terima atau tak.....puan try dlu apply sample percuma dkt websitenya dan rasa..mcm sy dlu sy tak sesuai minum susu anmum..sy sesuai minum susu frisomum..

2y ago

Okay faham. Terime kasih ya

Saya 17weeks skrng, saya stop minum annum waktu 13weeks sbb baby besar dri biasa, Dr pun xsuggest minum annum sbb boleh besarkan baby n mak. saya minum susu HL and mamariam je skrng.

2y ago

Ikut badan org, ada org okay je minum xbesar pun baby. klu okay boleh teruskan je minum puan.