Naik bintik2 merah

Kalau naik biji merah ni kenapa ye? Ruam susu ke ni#firstmom #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

Naik bintik2 merah
38 Balas

sama mcm anak sy. sapu krim kk bg,sapu tasnem skeenz,sapu krim dr klinik swasta, semua xjadi. last² sapu bedak pureen merah tu je. ada la skit prubahan. dah byk minggu naik mcm tu. kejap nmpk skit kejap nampak byk. ilang sana, naik sini. xabis² smpai da sebulan lebih da..sian kt bby. harap hilang terus la. 🥺

1y ago

ank sy pun mcm ni.. sy stop pakaikn sabun mandi kejap dan sy pun berhenti mkn herba2. susu badankn takut baby xthn herba2 y sy mkn. pastu sapu cream chetaphil 2 kali sehari lepas mandi.. alhamdulillah 3 ke 4 hari hilang dh. kdg panas atau ruam susu atau pun alergik pd sabun mndi.. kne tgk situasi..☺️