BABY

Kalau hari hari ibu menangis , stress sbb masalah family , orang selalu cakap , tak baik , nanti effect dekat anak . Effect yg macam mana ya . ? .Hari hari menangis hari hari fikir soal masalah

9 Balas

sis jgn terlalu pkir kn..nanti mmg akn effect pada baby..anggap 2 dugaan kita wktu hamil..saya dlu ank kedua sllu strees..haha last2 trun naik hospital..sbb tekanan drh..ksian kt bby nti..sabar ye sis untuk bkal bby yg akn lahir nti..

Klo ikut pengalaman Saya mmg ad efek pn .. Masa mngandungkan ank yg no.2 Saya kerap menangis ,stress .. bila lahir anak Saya kuat menangis ,sampai lah bsr ni ..dia jd sorg yg sgt sensitip ,mudah sentap Dan mudah sgt menangis ..

sy dlu mgkin sbb awal pregnant, smp keguguran. alah contoh kalau sis duduk sebilik ngn org yg stress, bg kesan x kat sis? apa tah lagi satu badan. kesian kat baby x leh nak lari.

Saya pernah baca artikel pakar pasal ni. Sebab hormon kita mengalir pada baby. Baby akan rasa apa yang ibu dia rasa. Sebab tu bila ibu sedih/stress, baby pun kurang bergerak

Emosi yg xstabil wktu pregnant bleh ganggu pertumbuhan otak bby, mommy stress bby pn akn jd stress..dlm setgh kes baby boleh gugur klau emosi mommy x trkawal...

Hm. Sy pernah alami tp anak sy sgt baik. Bijak n cheerful.. sis doa byk2. Allah pelihara kandungan. Kadang2 kita susa nak kawal perasaan.

boleh keguguran, nnti kalau bby lahir suka nngis dan meragam, susah jaga bby

4y ago

yep 😊

sme mcm sye . skng anak asyik menangis meragam je hmm

Kdg² mgkin trikut