Taktahu nak rasa apa 🥲

Jumaat minggu lepas kandungan saya 5w3d. Pergi checkup sebab spotting coklat n quite banyak jugak tp tak penuh pantiliner. Then doc scan, tak nampak kantung dan nampak darah je di pangkal rahim. Buat Bhcg mmg pregnant 5-6weeks.. So doc kata mayb kandungan tak jadi n maybe dia akan keluar.. Masalahnya kan, hari demi hari saya rasa semakin pregnant. Mual non stop. Dah la mual ni baru je ada 😭 nak makan tak larat. Buat apa pun tak larat. Ni kandungan saya yg ketiga. Yg pertama gugur 6w. 2nd 14w6d. Sebab keguguran tidak diketahui.. maybe sebab baby tak menjadi.. sebab dah postmortem janin takde abnormalities Saya tak tahu nak berharap ataupun terus redha yg baby ni akan keluar 😭😭 So jumaat akan dtg ni akan scan semula ... Ada tak yg pernah lalui mcm saya? Kalau baby akan keluar memang simptom pregnant ni takkan hilang selagi baby tak keluar ke ~ walaupun ni kandungan ketiga saya rasa lain sangat sebab yg ni tak nampak kantung ... n doc kata takde tanda2 ectopic sebab tak nampak apa2 yg bengkak dalam rahim .. Saya pun masih berdoa jumaat nanti akan nampak kantung baby dan baby🥲🥲 #firsttimemom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

2 Balas

Simptom pregnant tetap ada sebab msh ada hormon hcg dalam bdn. Simptom akan hilang bila semua dh kembali normal. Saya pernah berada dlm situasi puan. Tapi dr tak fokus dengan janin sebab janin dh xhidup jd fokus kt wife/husb. Ni antara test yg saya buat sampai dr tahu punca sy gugur bnyak kali.... genetic test (husb & wife), keabnormalan pada darah (penting) sebab kdg2 darah beku yg sebabkan gugur berulang.

7mo ago

Ya.....Sekarang 2 trimester dah.....

semoga dipermudahkan urusan awak. semoga baby awak kuat sama mcm awak🤲❤️

7mo ago

mudah mudahan🤲❤️