Ibu, berapa lama anda berpantang ya?

Jom kongsikan pengalaman anda bersama kami🥰 Berapa lama ibu berpantang ya? Berapa hari waktu berpantang yang sebetulnya ya?🤔

Ibu, berapa lama anda berpantang ya?
657 Balas

saya 3bulan berpantang makan bubur campur sayur,ikan rebus,selama 3bulan tu saya tidak boleh makan yang berminyak utk minuman plk air mineral suam,susu,buah Sunquick,betik dan pisang,biskut kering tanpa krim pun.syukur Alhamdulillah Aamiin saya tidak ada... masalah sembelit kah ataupun kembung perut keadaan baby pun ok,cara berpakaian pun di titik beratkan kalau caeser tak boleh pakai yang ketat kah utk elakkan tempat ofret tidak berpeluh,gatal kh.tidur pun mesti cukup rehat supaya badan seseorang lepas bersalin tidak penat ataupun sakit.utk berpantang lain sampai anak saya umur 1 tahun pun saya elakkan makanan sejuk beku sememangnya tidak baik utk badan.apapun berpantang lah dengan tegas kerana utk umur sdh tua kita sentiasa sehat.ingat jangan ambik makanan berlebihan tetapi ambillah makanan alkadar utk memberi kita tenaga.