Bukan salah nenas

Jangan tuduh nenas. Mungkin kebetulan saja, pada hari dia gugur, dia makan nenas. Pada hakikatnya dalam 40% ibu yang gugur, tiada janin pun terbentuk di dalam kantung dari permulaan lagi. Dalam 70% ibu yang gugur, kerosakan benih menyebabkan sindrom & kecacatan teruk sebelum ia gugur. Sumber: FB Dr. Imelda Balchin

26 Balas

Betul tuh! Masa mak saya mengandung siap mengidam nenas muda lagi. Alhamdulillah skrg anak yang dikandung tuh selamat dah pun 29tahun (eh ckap pasal abang sendiri pula) dan saya pun tengah pregnant and suka makan nenas.

5y ago

saya pn sama. xsedar pregnant. sedap beli nanas buat jus lg. 😅 alhamdulillah x ada apa2. kuasa Allah semua.