Sakit gigi

#ingintahu saya dh sarat 34 week 4 days ,, saya mempunyai masalah gigi berlubang semenjak saya pregnant ni ,, skrg ni pun tgh sakit ... Terasa nak cabut je gigi ni ...boleh ker ibu mengandung cabut gigi?? ,, Tak berisiko ker??

3 Balas

masa sy buat pemeriksaan gigi 31 weeks hari tu doktor gigi ckp ibu boleh cabut gigi sehingga trimester kedua saja bila dh masuk trimester ketiga dh x boleh.. sb sy pun ada gigi berlubang doktor tangguh cabut selepas bersalin.

3y ago

ya sama... tak boleh cabut dh...lepas bersalin baru boleh