period delay

#ingintahu Saya delay period 17hari, masa delay 1minggu tu saya ada keluar spotting sikit coklat merah2, lepastu stop.. 2hari kedepan nya ada lagi kluar spotting tu pun sama sikit ja. and now smpai skrg tiada dtg period. ada cek upt masa delay 1minggu tapi 1line.. skrg taknak cek tggu habis bulan. bru kahwin 3bulan agak2 tu darah penempelan ke ? adakah yg sama mcm saya.

1 Balas

biasa baru kahwin ni memg hormone kacau ckit...mcm sy baru kahwin jugak...4bulan jugak nak normal semula...upt hbs berkotak² upt negative ajer....Ada penah 2bulan xdtg period ada penah 1hari je period ada penah keluar ckit je period...Lepas tu baru okay semula cycle sy...tapi Kalo upt negative yg ada keluar darah coklat2 merah Tu dikira period.. melainkan positive ia spotting penempelan.....tapi apa² pon baru kawen 3bulan sis jgn stress kan diri pk anak..Masih dlm fasa honeymoon.. enjoy dgn husband puas² bila ada anak nti sis jadi busy dgn anak Saja..Jaga pemakanan,makan folic acid,bmi kena normal...sy dah 2tahun kawen blm dikurniakan zuriat lagi... insha'Allah rezeki sy Akan menyusul nti..sy doakan sis jugak okay ...☺️😊

4mo ago

aminnn, terima kasih sist semoga sist dikurniakn zuriat, begitu juga saya 🤲🏻 bulan ramadhan dimakbulkn doa2 kita