Is it safe to drink coconut water?

I'm just curious to drink coconut water??? I'm 11 weeks pregnant..is it safe to drink?

16 Balas

Sebenarnya minum air kelapa d waktu mengandung, mmg tidak ada masalahnya.. Namun ada mengatakan minum air kelapa sewaktu awal kehamilan akan menyebabkan keguguran belum ada fakta yg mengesahkan lg.. Buat on depends la pd mums yg percaya akan hal tu atau tidak.. Sepanjang ramadan ni sy minum air kelapa sewaktu berbuka.. Tuk kembalikan tenaga dan menyejukan badan.. Coz cuaca waktu puasa tu sangat2 laa panas.. Lagi satu, kata org tua2 kalau minum air kelapa hujung2 kandungan akan membersihkan saluran lahir kita dan keputihan pun hilang.. And the same time anak lahir pun bersih dan putih.. Tak tahu betul ke tak.. Tp sy just minum je coz sy suka air kelapa 😁