cuti

Hi ibu2 semua , boleh minta pandangan ibu2 yg bekerja tak ? sy da nak masuk 36w dan td mak sy ad tegur suruh ambil cuti bersalin awal , ibu2 semua ambil cuti awal atau bekerja mcm biasa ?

10 Balas

Pihak majikan akan bg cuti bersalin awal sblm due.. Tp macam pengalaman sy. Sy tak sempat nak cuti bby nk keluar. Waktu tu 38week. Masih lagi berkerja. Kalau awak larat boleh je terus berkerja. Tapi andai kata x. Ambik cuti awal dan simpan tenaga. Cuma satu jela. Kalau cuti awal. Nanti lepas abis pantang ke naik berkerja awal. Tu je. Hehe.