Minta motivation

Hi ibu2 sekalian. Saya berumur 25 tahun seorang Suri rumah . Sebelum ni saya bekerja anggaran gaji paling2 5k mesti ada dlm tangan tapi suami minta berhenti untuk jadi Suri rumah Dan jaga ibunya yang tidak sihat, saya turuti. Tapi sewaktu birthday saya, saya diceraikan dalam keadaan mengandung 6 bulan. Husb saya kantoi curang dah banyk kali. Termasuk dengan janda anak 2. Dia ajak rujuk semula tpi dia tertinggal handphone dia Dan kantoi smpai ke tahap dia langgan pelacur sewaktu outstation. Saya tolak untuk rujuk semula. Saya pulang ke rumah parents saya, saya sedar saya Masih sayangkan dia Dan Cuba tnya macam mana hubungan kami. Malah dia pula ckp dia dah dpt perempuan yang dia try Sebelum ni Dan akan berkahwin tak lama lagi. Dia minta jangan gangu hidupnya lagi. Saya rasa kecewa sngt. Ibu2 mcm mna nak move on dengan zuriat dia dalam perut ? Kdg2 saya sedih bila sakit perit mengandung saya urusakn sendiri. Drive pergi klinik semuanya sorg diri. Saya kdg2 down dah tk rasa happy mengandung. Smpai kdg saya rasa nk endkan life kami berdua sebab terlalu letih dengan ujian. Dia tk pernh ambil tahu pasal ank ini langsung. Ini anak pertama saya. Macam mna ye ibu2? Apa yang perlu saya buat?

28 Balas

saya nasihatkan awak lupakkan je ex suami awl tu. awak mesti kuat, awk mesti moveon. bsr kan anak baik2 dgn tabah. lelaki mcmtu xguna dipandang pun apatah lagi diingat2. nnti baby awk dh lahir. mesti awk akan ada kekuatan bila tgk muka baby tu. awk pasti boleh! saya sendiri pun prnah mengalami nasib mcm awk. tapi saya diceraikan masa baby no2 usia 8bulan. suami kntoi curang. masa mula2 mmg rasa sngt down, yela dia je tempat saya brgantung. saya xbkerja. dlm masa beberapa bulan saya bangkit dan saya bangga dpt lupakkn dia. saya start krja cari duit sendiri. happy dgn hidup yg baru. tapi dia pula trhegeh nak kcau saya balik. saya mls nak peduli hahaahahah.