Minta motivation

Hi ibu2 sekalian. Saya berumur 25 tahun seorang Suri rumah . Sebelum ni saya bekerja anggaran gaji paling2 5k mesti ada dlm tangan tapi suami minta berhenti untuk jadi Suri rumah Dan jaga ibunya yang tidak sihat, saya turuti. Tapi sewaktu birthday saya, saya diceraikan dalam keadaan mengandung 6 bulan. Husb saya kantoi curang dah banyk kali. Termasuk dengan janda anak 2. Dia ajak rujuk semula tpi dia tertinggal handphone dia Dan kantoi smpai ke tahap dia langgan pelacur sewaktu outstation. Saya tolak untuk rujuk semula. Saya pulang ke rumah parents saya, saya sedar saya Masih sayangkan dia Dan Cuba tnya macam mana hubungan kami. Malah dia pula ckp dia dah dpt perempuan yang dia try Sebelum ni Dan akan berkahwin tak lama lagi. Dia minta jangan gangu hidupnya lagi. Saya rasa kecewa sngt. Ibu2 mcm mna nak move on dengan zuriat dia dalam perut ? Kdg2 saya sedih bila sakit perit mengandung saya urusakn sendiri. Drive pergi klinik semuanya sorg diri. Saya kdg2 down dah tk rasa happy mengandung. Smpai kdg saya rasa nk endkan life kami berdua sebab terlalu letih dengan ujian. Dia tk pernh ambil tahu pasal ank ini langsung. Ini anak pertama saya. Macam mna ye ibu2? Apa yang perlu saya buat?

28 Balas

Allah kejamnya dia buat sampai berhenti kerja😢 apa yg perlu awak buat cuma satu jala kuat sampai awak selesai bersalin. always fikir positif yang awak dan anak awak akan dapat bahagia berlipat kali ganda lain lepasni. aminn

erm. kalau saya lah kan, memang kita kena kuat sis. tapi, pejabat agama kan ada, mahkamah kan ada, lawyer pon ada. pe lagi, saman jgn xsaman. jgn lupa tuntut nafkah anak nanti. hamboi dia seronok betul hidup memantat sundal

Sy doakan semoga Allah gantikan dengan yang lebih baik dari ujian yang berat ni, berat mata memandang berat lagi bahu awak skrg yg memikul. Be strong dear🌹 Semoga dia dapat balasan dari apa yang dibuat ni.

banyakkan berdoa dan dekatkan diri dengan Allah..Pasti sis akan mendapat ketenangan dan boleh terima takdir ini dan busy kan diri dengan perkara yang sis suka.

allahu zalimnya ex husband sis 😢 rugi benti keja sebab jantan taguna! semoga sis tabah dan sabar. sy doakan sis dpt suami lebih baik nanti aamiin

Beratnya ujian awk.. Sy doakan semoga awk kuat.. Insha allah anak tu akan jadi pelindung awk dunia akhirat w/pun ayahnya tak b.jawab..

allahu berat ujian sis..sentiasa kuat utk baby ok..baby perlukan sis utk bergantung..pastikan sis sentiasa bersama dgn org2 yg positif

Tak wajib awk jaga mak mertua awk. Suruh je anak anak dia yang lain jaga. Isteri untuk suami bukan untuk mertua