Sunatkan Bayi

Hi ibu2, na minta pendapat cikit, antara sunat masa bayi atau tunggu dia besar, mana lagi mudah dan senang jaga, ada x ibu2 yang ada pengalaman sunatkan anak masa bayi, macam mana cara penjagaan ye?

11 Balas

Saya pernah terdengar kuliah dr seorang ustaz. Sunat kita sunatkan bayi seusia 7 hari. Penjagaan pun senang sebab baby tak makan bukan2 lagi. Dan luka pun kecil sbb size kemaluan kecil. Manfaatnya, nanti anak akan cepat matang dalam segala perbuatan dan tindakan. Wallahualam.

5y ago

Sory tanya. Bby gurl n bby boy dua dua bole sunat seusia 7hri ke??