baby

Ibu2 diluar sana...kalau Perut bayi kembung seeloknye sapu minyak apa yg bagus ye.. Mohon pendapat.

15 Balas

Lps mndy spu myk blkng dan prt bby. .lps 2 tlpak kaki dye..blkng betis dye. .ubun2 dye jgk ltk kn myk. .mcm sye kalo bby msoh dlm hari sye okai myk telon..xkesa la myk telon ape pon ..tp sye pkai dri nonaroguy..da sthun++ bole tuka myk yu yee. .(kalo yg serasi)..kalo br nk cba. .ltk kn skit2. .urt2 kn bby. .InsyaALLAH bby x kmbg. .🤗😍

Utk kembung bsenyer mnyk yuyi bgus tpi kulit ank sy sensitif. Akan timbul bintik2 kt tmpt yg disapu. So skang sy pkai mnyk baby nona roguy. Stakat nie ok bau pun wangi.

Minyak yueyie utk sapu kt perut telapak kaki n belakang badan...gripe water plk saya campurkan pada air minum baby...ini cara saya...lain orang lain caranya...😊

5y ago

Oowwhh..yeke.. Tq ibu.

sy guna yu yee..smpi skrng baby sy xprnh da mngis kmbung prut.. stiap kli sy tukr pmprs sy sapu yu yee.. tpi xbnyk la

Kena rajin tuam lps mandi pagi ngan petang and los ruam tu sapu minyak relon atau minyak yu yee.

5y ago

Tq ibu..

Sye pkai herbal oil najlaa..slalu urut perut dgn kaki bby..bby pn slalu kentut2 je..

Minyak Telon bebiku atau pun yuye... Setiap kali tukar pampers atau pas mandi sapu je

5y ago

Pakai n burp..stiap kali susu msti burpkan die..

Macam2 cream n minyak sekarang..tapi saya still pakai yuyi

Saya pakai minyak telon atau balm tasneem. Dua2 bagus

5y ago

Tq ibu...

sy pkai yuyi je..ltk kt blkg betis bby