susu untuk naik berat bayi

Ibu2 boleh kongsikan susu apa yg boleh naikkn berat bdan bayi 3bulan.. masa cek up 2bulan 3.9kg.. 3bulan 4.6kg.. nurse cakap tak berapa ok ..dah 2kali Draft bby line kuning.. skg nk bg cuba susu dumex.. sblm ni anmum.. kalo cek up 4bulan masih line kuning.. akan refer dokter/pakar pemakanan..

27 Balas

Ni berdasarkan pengalaman sy ye.. Bby sy lahir 2.61kg lepas 3mgu bby naik sikit je 2.69kg lps tu bby kena admit sbb nak pantau knp bby naik sikit sedang kan mmg sy taw sbb sy x campur fully bf, jd susu sy sikit xckup utk bby.. Xpela utk kebaikan bby sy pn admit lepas buat blood dn urine check up alhamdulillah semua nya OK, jd doktor minta sy topup fm utk bby kesian nti xckup kenyang.. Sy try beli simililac neo sure tu utk baby premature dn weight gain.. Beli 1 tin kecik je alhamdulillah berat naik lps abis 1 tin kecik trus tukar similac1 so far dah guna baru masuk kotak ke2 (1.2kg perpack) berat naik elok.. 11ari admit wad hari nak discharge timbang dr 2.69kg ke 3.4kg..still campur bf dan fm..

4y ago

sy punya line kuning..