Pinjam mata ibu2

Hi ibu nak pinjam mata cnfirmkn ke girl ni? Sebab nak strt beli barang baby. Ghisau beli pink keluar boy pulak 🥹 #pleasehelp

Pinjam mata ibu2
27 Balas

pengalaman masa pregnant anak sulung baby girl dulu,sy beli mixed color.pink and peach beli sikit saja.sy beli color baju set putih(putih beli sikit sbb mudah kotor)biru,putih,oren,kuning,dll.bila lahir baby boy(now 9m )senang tak beli baju banyak dah.cuma beli yg perlu saja.duit pun jimat banyak sbb barang baby skrg nie mahal tak mcm dulu.kalau spend rm100 3 brg saja dpt beli. So pada pendapat sy,better sis beli set baju yg mixed color.Nak beli peach or pink boleh tapi beli sikit².Mcm sis ckp tadi,takut bila scan girl tapi bila lahir boy😅 Maaf sis sy lari tajuk sikit ya..hehe..utk scan pula,sy suggest kalau sis masuk 2nd trimester nanti buat Details Scan utk confirm jantina baby n sis boleh tahu perkembangan baby dgn lebih details lagi.Macam sy buat Details Scan tahun lepas utk baby boy,nurse kata ada ketumbuhan fibroid diluar rahim.tapi lambat follow up last² kena bersalin czer.sdgkn kalau follow up awal² fibroid tak besar boleh jer bersalin normal😌tapi fibroid dah besar,Dr kata halang laluan baby keluar so Dr suggest bersalin czer.So anak sulung sy lahir normal,anak kedua lahir czer.Sebenarnya tak penting pun lahir baby secara normal or czer yg penting nya baby lahir dgn sihat dan cukup sifat😇

assalamu'alaikum..saya nak kongsikan kat sini mengenai aurat kita sebagai seorang muslim, gambar scan rahim kita ni adalah dikira sebagai aurat juga sebab terletak di dalam..baru tahu juga bila dengar ceramah ustaz hari tu..😅..risau dalam ni ada ayah atau suami yang turut melihat gambar scan kita ni..

1y ago

setuju. ada baca juga gambar scan ni aurat. takboleh post sebenarnya. tp ramai yg post juga

dari masa scan doktor dah cakap kemungkinan besar boy tapi saya still tunggu baby keluar baru confirmkan. even nama anak pun saya prepare both. beli barang color unisex, stroller color hitam. tapi anak saya dah 6 bulan, pakai baju kakak kakak, color pink bunga bunga. asal bukan reben atau renda saya okay je.

Saya 2 kali check girl, 2 kali check boy. Orang dulu cakap kalau check boy memang tepat boy, fil banyak beli barang warna biru, saya pun sama sebab ingat boy. Sekali keluar gegirl😗. Pakai jela sayang barang biru🤣🤣

saya scan girl tapi disebabkan ramai yg scan girl keluar boy saya beli warna yang natural yang dua dua jantina boleh pakai 😂 tak beli warna pink beli ikut minat saya cartoon dinosaur 🤭

jangan beli pink semua. saya pun scan nampal girl tp beli pink 2 helai ja. yg lain putih oren terqoise kuning nude biru pun ada. mitten booties, tuala, tilam baby semua beli kaler putih 🤣

better beli kaler unisex. bby girl n bby boy blh pakai..warna putih..grey...peach ..purple...cream... green .. jgn beli smua pink... beli warna selamat je 😉✌🏻mg dpmudahkan segalanya .aamiin

better puan beli baju warna natural sbagai persediaan.. bila bayi lahir shopping lagi baju sbb dorg cepat membesar.. masa phase newborn nnt pun bayi akan sentiasa berbedung, so xnmpak sngt color baju 😅

1y ago

betul betul hehe..

beli je warna mix or warna asas. masa scan doctor kena pastikan baby btul2 kangkang baru nmpk jelas, boleh try p klinik lain tp masa dkt klinik kedua tu jgn bgtau pasal results klinik pertama.

tak pasti sis sbb kadg tu ad je kua boy..nk beli baju pink tu no hal tp jgn semua laa mcm sehelai dua cm tu je yg lain warna cmpur ii. atau mcm sy bnykkan warna putih dan biru..