Lampu bilik maalam

Ibu Ibu ketika baru melahirkan.. Time malam anak newborn tido tutup lampu or buka lampu? Bilik dalam keadaan cerah atau gelao waktu malam??? #ingintahu #seriusnanya #firstmom #pleasehelp

29 Balas

seeloknya malam tutup lampu siang biar terang supaya mudah baby dpt bezakan siang n malam.. anak2 sy, sy buat mcm ni je.. alhamdulillah anak sy yg sulung 4 tahun tu tengah malam dr dlm pantang mmg tido lena.. kita yg kene kejut utk susu.. skrg adik dye 2 bulan pon sama mcm tu.. kalau risau anak tersedak ke ape, sy bukak torchlight kat phone tu utk menyusukan anak n utk tukar pampers..