Hari ke 3 darah sikit je

Hye semalam p Check hospital emergency tp dia ckp dia Check Kencing negative…dia takut tu darah period then dia check darah utk tahu mengandung ke tak tp result Belum bagitahu lagi..tadi saya buat Upt sama line samar ..pening pikir tknk berhrp tp Tula …minta pencerahan ye 🥺

Hari ke 3 darah sikit je
5 Balas

kalau kira LMP awk sepatutnya dah berapa week ? klu dah 5w+ double line x sepatutnya smar mcm dlm gmbr awk. Bukan nak menakut nakutkn tp klu ikutkn pnglaman dri family sendiri klu samar mcm ni selalu diakhiri dgn kandungan xmenjadi or luar rahim. Tp semua org xsama kn, doa bnyk2 semoga awk dan kndungan baik2 je. Makan ubat kuatkan rahim boleh dptkan d farmasi dan jgn lupa beli folic acid jg, folic acid ni bukan ubat kuatkan rahim ye tp dia utk perkembangan janin. Ubat kuat rahim ada khasnya.. selalu dr bagi duphaston..

1y ago

Hi, ye tau sbb tu sy kata sna smua org xsma bkn sy cop terus kndungan luar rahim or xmenjadi. hehe tqvm pencerahan yg lebih jelas, sy pn ada bljr smua ni sbb sy mmg midwife worker skg. Yg sy katakan ni pn pngalamn sy mngurus family member dan patient2 yg sy rasa hampir sma dgn ibu ni lalui. Apa2 pn kita doakan je ibu ni supaya smuanya baik2..

Sama mcm sy...bila sy pegi klinik doktor ckp sy xpregnant tapi Kalo sy check mula2 Ada 2line samar² mksdnya sy positive pregnant...tapi dia check xda...dia ckp nak buat bhcg ,tapi Hari minggu xda lab yg buka...dia suruh dtg kemudian Hari... pastu nak scan dia ckp Kalo scan maybe xnmpk sbb ikut kiraan 5weeks..ntahla sy pon konpiusss..puas jugak ngs tadi depan husband..nsb baik la Ada husband sebagai kekuatan sy...

line samar² masih awal tanda kehamilan.teruskn makan asid folic untuk kuatkn rahim,selepas 2 bulan cek semula guna pregnncy test jika 2 line jelas merah insyallah kndungn selamat.jika ad pendarahan bnyak ,maka keguguran. ni dri pnglmn saya.

1y ago

👍

lagi 2 minggu try check balik upt , kalau lebih terang Inshaa Allah puan prgnant . Sy awal2 pun line samar2 , Alhamdulillah now 34 weeks dah ☺️

1y ago

Ada keluar darah period tk? Sy keluar darah tp ni hari ke 4 kurang Dh

awak ada spotting ke yg dr kta darah period tu

1y ago

dia kata dia ada turun darah skit (hari ke-3 dah), sbb tu dia dtg emergency.