Pendapat

Hye mommies.. nk minta pendapat la.. pantang anak yg pertama korang prefer pantang sendiri or duduk dgn Mak sndiri or MIL? Sy tk boleh stay dgn MIL sbb MFI ni sejenis merokok and tk fikir sensitivity org lain.. ikut suka dia je nk merokok.. and Adik ipar selau balik lewat pagi.. tu lah prob yg tk boleh sy nk pantang rumah MIL.. nk pantang rumah Mak sndiri husb plak tk nk.. so sy decide nk pantang rumah sndiri je.. ok tak ya?

41 Balas

Bg sy, puas ati pantang umah sendiri..ati tak panas, nk buat ape pon boleh, kalau nak pertolongan, boleh minta suami bantu..suami keja, minta la tlg akak ke, mak ke, mil ke dtg umah utk tlg awk, kalau boleh la..sbb sy sume sendiri sbb sy tau kalau nak harapkan org lain, mmg akan sakit ati..hehehe..ok je awk, urut ke ape, ada rezeki, upah org..cm sy dlu, pantang dlm keadaan susah, masih lg pantang sorg dan suami bantu, 3 bulan leoas pantang, baru berurut sbb masa tu ada duit, pastu ada duit lg, buat lagi, janji berurut.. pantang pulak, mula2 sy pantang mkn je.. Ada tenaga, buat pati kunyit sendiri, pil manjakani sendiri, buat mandian herba sendiri, sume sendiri..sy masa pantang cuma pantang mkn je..tu pon, 2minggu berpantang, sy masak sendiri sbb suami dh mula keja.. alhamdulillah sy buat slow2..smp skang ok je.. heheh..