Tompok putih pada kulit

Hye momies. Anak saya jadi tompok putih macam panau dekat pipi dy. Boleh hilang tak tompok putih tu? siapa ada tips?

Tompok putih pada kulit
6 Balas

Pityriasis alba sering disalah anggap sebagai panau kerana ia mempunyai ciri yang agak serupa. Ia biasa didapati terutamanya pada bahagian muka bayi dan kanak-kanak, dan kadang-kadang turut terdapat pada leher, dada dan lengan.

Try guna lotion snowhite Sgt recommended.. Sy guna tu utk anak bila naik ruam tp myb bleh try utk anak sis sbb lotion tu sngt elok utk kulit

hi sis..nk tnye.. mcm mne dgn kukit anak sis dh okay ke.. muka anak saye pun jadi camni..

Maaf tiada pengalaman. Boleh dapatkan consultation daripada doktor ya.

comelnya baby.......cuba cnsult dgn doc...mgkin ada cream sesuai

kat leher dan dada anak sy pun jadi cmni.