Girl ke boy?

Harini scan details scan. Nampak girl ke boy? Doc ckp nampak mcm girl..hehe. ada ke y scan girl keluar boy? Nk beli baju.

Girl ke boy?
29 Balas

Saya! Hahaha sbb baby sy breech so setiap kali scan, doc akan ckp bby kepit kaki. Or nampak 3 lines (bby girl) or x nmpk testicle & some people even selalu ckp shape perut sy mcm bb girl juga. Masa di labor room, final scan doc ckp bby dh too big, so cannot tengok dah. Last last keluar baby boy! 🤣 Merana shopping x dpt pilih bju baby ikut gender Mula2 dulu, tp I beli juga la girl clothes sbb ada juga terpecaya dgn scans/ckp org aha. Anyway, get ur unisex baby clothes k. And have a safe labour, mummy!

1y ago

wow.. banyak kali scan mmg nampak girl lah ya? bebetul baby bgi surpise ni haha

Better tunggu checkup yang 8bulan baru beli barang baby.. Sebab haritu ada terbaca kalo scan perempuan xmustahil kluaq laki.. Tapi kalo scan laki confirm kluaq laki.. Nak lebih selamat tunggu kandungan 8 bulan baru beli barang sbb masa tu dah sifat sempurna sifat..

3y ago

sy pun baru scan td 20w. doktor ckp boy. jgn kluar nt girl pulak sudah 😂

sy pun kua gini juga. both kk dan swasta sama result. sy pun beli unisex,tapi ada la gk selit2 skit peach ngn pink yg xover sgt 😁. nanti dah beranak leh topup yg pink2 tu hehe

beli je baju unisex, tak payah beli byk. esok dah bersalin dah nmpak sndri baby jantina apa yg kluar, haaa borong la baju ikut jantina..🤭

Ada je org scan girl kelua boy, scan boy kelua girl. Better sis beli unisex. Dh kelua nanti baru tak teragak agak beli baju comel comel 😊

4y ago

Boleh je kalau instinct ibu rsa gigirl taksalah nak prepare kaler pink2😉 okay mostwelcome 😊

klu na beli Baju baby...beli yg basic dulu...takut nnti beli girl yg kuar nnti bby boy pulak kan...betul x

1y ago

maaf ..klu de terasa ..sy pengalaman...kiter x boleh merasa sesuatu harapan ...yg blom pasti ..kiter doa dan percaya..tue semua kuasa yg maha esa...kiter kena pikir bila melahir kan ank...doa dua2 selamat bersalin dan melahirkan ank...sy bukan na takut ibubapa...nie fakta...sy ckp dasar pengalaman...

now nak masok 8month..baby xnak tunjok jantina.😅.hop 2 mggu dr skrg scan skali lg..dpt beli baju sikit2 kalo tau jantina..

Sy scan kt 1st baby, smpai dekat nk bersalin, doc scan kata girl, tp firasat sy kata boy. Memang kuaq boy

awk..beli jer warna campur ..klu x pasti..klu dah melahirkan ank..baru beli jantina gurl atau boy..

ade jugak.. mcm ank sulung scan laki tpi kua pompuan.. nasib beli baju warna putih je.. hehe