Due date 15/6/2022

Harini genap saya 39weeks, tapi belum ada tanda apa apa lagi. Seronok anak duduk dalam perut. Ada yg geng baby Jun tak? Dah turun tanda ke mommy-2 semua? Semoga urusan kita semua dipermudahkan ye🙌🏻 Excited plus nervous. Selamat berjuang 🌹 #firstbaby

15 Balas

sy due 12/6 n dah bsalin 5/6 4am.. aktif bgerak & exercise.. tiba2 sakit 4/6 gap 2-3jam bole masak g taman tdo then 1am start contraction gap 15-20mins still bole tolerate lelap n tahan sakit tukar posisi squat, sujud n praktis nafas.. tiba2 contraction laju start 3am, kekal tenang, baca doa Nabi yunus n mulakn pnafasan mcm nak bsalin trus keluar darah then baby meluncur 30mins kemudian slps meneran 2x 😅 moga ibu2 yg menanti Hari dpermudahkan urusan, kekal tenang & btenaga ya 😉

2y ago

bersalin kat rumah x sempat g hospital 😅

Due date 19.6 tapi 5.6 pergi hospital keluar lendir dah cek dah bukaan 1cm ,doktor bg pilihan nak balik dulu tak sbb rumah dekat dia kata kebiasaan ank first dlm seminggu bukaan lmbt lg 😂 taktahu lah kan tgh pulun exercise. Doakan kita semua ibu2 selamat berjuang ❤️

2y ago

Sama lah saya exercise juga petang-2 tiap-2 hari tapi tetap anak suka duduk dalam🤣 org kata anak first mmg lambat sikit. Moga dipermudahkan urusan awak

Sama. Saya due 17.6 tapi 16.6 dah kena serah diri sebab gdm dc. Duk sakit dari 37w tapi jalan still tak bukak 😹 selesa sangat ni bby duk kt dalam makan sedap2

2y ago

saya pun dah bersalin 😊

hari ni 8/6 genap 40w. masih lagi takde tanda tanda. doc bgi tarikh sampai 14/6 je lepas tu kena g hospital serah diri. semoga urusan ibu ibu dimudahkan ye ☺️

2y ago

Uishh dah due date awak harini, selesa betul ye anak awak dalam perut😂 semoga awak dan baby selamat nanti Aamiin 🌹

due date 16/6/2022 😅 esok baru 39 weeks ..skrang sakit bagian bawa ..skjp sakit skjp ok 😌smoga d permudahkan urusan persalinan kita ..aminnn

2y ago

Org kata kalau terkencing tapi air takda bau and kita tak boleh tahan air tu better check hospital wak, sbb takut air ketuban leacking. Semoga bila tiba masa, kita bersalin dgn mudah nnti, Aamiin 🌹

haha sye due 23jun cume kluar lendir biasa ja sbab haritu tnye doc ckap normal baby makin besar . taksabar tpi tkot 🤣

2y ago

Hehe tanda main-2 banyak lah kan. Saya pun takut tapi lagi takut kalau bersalin paksa😂 Semoga urusan kita sama sama dipermudahkan ye Aamiin

due 13/6 skrg 39week 2day belum juga ada tanda² bersalin sngat confius dngn sakit belakang bila trlmpau duduk sahaja . .

2y ago

syukur alhamdulilah 14hb dhaa keluar tpi kena masuk ubat laa untk nak bersalin paksa

Alhamdulillah saya dah selamat bersalin secara normal pada 14/6/2022. Terima kasih semua mommy-2 yg mendoakan 🌹

2y ago

Alhamdulillah terima kasih sis

kita sama due date 15/6. but now dah warded dan dah buka jln 3cm. smoga dpermudahkan utk awak 🤗

2y ago

Yaa thanks remind me, awak da selamat bersalin ke?

saya due date 29/9 Harini baru genap 37 weeks masih belum ada tanda tak sabar nk melahirkan ni

2y ago

Semoga dipermudahkan urusan yaa awak 🌹 selamat berjuang nanti🙌🏻😂