Perkongsian Rutin Check Up

Hari ni sy dah 14w 4d. Rutin check up biasa dgn misi. Masa booking sebulan lepas, Hb 13.8. Check hari ni, Hb drop ke 11.1. Drop byk. Bila disoal siasat. Lately ni sy byk amik minuman Milo / Teh Ais / Teh O... Misi bgtau air2 mcm tu akan tarik zat2 mineral yg kite makan. Sbb tu boleh efek bacaan Hb turun. So sy dpt advice utk stopkan minum air2 berkafein (Milo / Teh Ais / Teh O / Nescafe / Kopi) dan lebihkan minum air buah. Sebulan lg kita check Hb mcm mana . Hrp perkongsian ni dpt membantu2 ibu2 lain 🌺

5 Balas

Sy pulak misi tak bagi minum milo, teh, susu utk mengandung tuh. Sbb dia ckap tinggi gula. Mybe sbb berat sy lebih. Misi suruh mnum susu tepung biasa, sy mkn buah 2 biji sehari, minum air jarang. Kalau teringin air kotak/vitagen seminggu 2 kali 😂 tapi susah jugak lah. Preg asyik nak manis je tapi kena bisinh dgn husb nanti diam lah. Nangis pastuh tidur hahahhahaha. Sbb saya cuma boleh naik sikit je. Klau naik lebih nanti sy jugak yg susah