Terasa kosong

Hari ke 12 berpantang.. Tapi tak tahu kenapa.langsung tak rase apa2 perasaan terhadap anak.. Macm mana nk timbulkan perasaan sayang tu yee..?

2 Balas

sebab awak stress dan penat. saya minggu pertama macam awak walaupun saya ada support yg sangat kuat dari suami, dan family member saya yg lain. diaorang banyak juga uruskan baby. dgn masalah penyusuan nya, kuning anak lagi, hari2 ulang alik kk, baby asyik nangis, tak cukup tidur semua tu mmg buat rasa macam tu. saya sampai ada masa tak nak susukan anak saya sbb rasa sakit bila dia menyusu bercampur penat stress semua. sampai terkadang terfikir macam mana orang lain boleh nampak happy2 dgn anak walaupun baru bersalin juga, kuning etc. kita bukan tak sayang anak, 9 bulan kita mengandung tak mungkin tak sayang. sayang sangat. hari2 bercakap dgn dia, main2 dgn dia yg dalam perut. tapi sbb kita penat and stress. tapi lama2 saya dah okay. harini saya berpantang Hari ke20. paling penting kita kena luaskan rasa syukur kita sbb anak kita selamat dilahirkan. ada orang diuji dgn anak meninggal dalam perut, selepas bersalin etc sampai meroyan. saya sentiasa teringat satu story yg CL saya cerita. baby client dia meninggal sehari selepas dia bersalin sbb GBS. Dia sampai meroyan teruk. sejak dari tu saya luaskan rasa syukur saya. ingat anak kita cuma pinjaman, kita taktahu sampai bila Allah akan pinjamkan dia dkt kita. & baby cepat membesar, in shaa Allah cuba enjoy ya. peringatan utk saya juga 😊

4w ago

Semoga menjadi iktibar buat kita semua

mungkin awk penat. nk adjust dgn kehidupan baru mmg mkn masa. lambat laun awk akn ok dan syg ank awk.