Breastfeeding

Hai.biasa baby nk masuk 5 bulan,akan minum berapa oz susu ye utk sekali minum?

6 Balas

Hai , sy pernah tanya isu ni pd doktor pakar kanak² . Dia ckp bg susu pd anak ikut umur dia Kalau 2 bulan bg 2oz , tp bergantung pd anak puan . Kalau dh bg 2 oz tp dia masih mnangis xcukup susu , tmbahkan kuantiti susu tu jd 2½ . Baby 5 bulan puan cuba bg dlm 3½ , kalau xcukup bg 4oz . Jgn bg banyak sgt , baby xthu pape , dia mmg akan minum kalau kita suap . Anak puan 5 bln , puan cuba bagi 3½ tp setiap 1jam 30minit .