Bby 10 Bulan Belum Tumbuh Gigi Normal X

Hai.. Slmt mlm semua.. Sy nk tanya.. Bby sy dh 10 bulan tp still x tumbuh2 gigi. Lpstu kblkgn ni bby xnk mkn sgt.. Dua hari lps ad try bagi die bubur yg x di blend. Die xnk lngsung mkn. Lpstu harini mkn bubur blend semula. Masa tghri mkn abes stat ptg dh xnk makan semula.. Hmm.. Sy buntu.. Nk bagi die mkn ape lagi ye.. Any suggestion?

95 Balas

Anak saya 10 bulan lebih, berjalan laju xnak pegang da. Makan asal suap dia buka mulut, cuma dia xnak makan bubur da. start bagi nasi umo 9 bulan, mungkin sebab gigi da 8 batang tu yang nak mengunyah. Susu nak kalau nak tido je, perlu ke saya top up susu Fm? atau fokus ke makanan dia je.