First pregnancy

Hai, saya first pregnancy, bila lepas makan mesti akan muntah , nasi dah dekat seminggu tak boleh makan, bau2 panaskan lauk atau masakkan pun buat rasa loya dan pening.. badan rasa letih n rasa nak baring je, kepala kerap sangat rasa pening.. tapi tulah perut lapar bila makan mesti muntah, kenapa ya?? help me😢 #7w4d

1 Balas

mmg ada certain org cmtu..but mostly happened during 1st trimester je..klau lapar sis amik carbo lain like kentang, kentang putar, daging, sandwich, roti, oat, dates, biskut,salad mix, anything yg u boleh mkn..selain nasi..my sister camni la..then dia mkn apa yg sy senaraikan tu..try k..In Shaa ALLAH xlapar dah

2y ago

huwaa, insha allah, thank you so much ya 💞