Minum air gula

Hai nk tanya, kita kene minum air gula sbb berat naik mendadak je ke atau mmg setiap kali pregnant akan minum jgk air gula walau sekali?

14 Balas

Memang perlu minum air gula sekali semasa mengandung ni. Ada minggu dia tp lupa minggu keberapa yg wajib tu. Tp kalau berat ibu naik mendadak dalam 3kg sebulan sebelum tarikh air gula tu, dah kena minum siap2 dah, sebab doctor takut ada kencing manis.... Jaga pemakanan dr awal lagi, nasi kena amik 2senduk je sehari, dan elakkan makanan minuman manis, inshaAllah berat naik stabil dan gula normal.