checkup kat kk lain

hai nak tanya blh ke kalau nak buat bsp& check tekanan darah kat kk lain ?

4 Balas

knapa tak buat sndiri je..beli mesin glucos test tu n ckp ngan doktor nak buat sndiri... saya masa start buat bsp je buat dekat kk n bwk sndiri punya...doktor tgk bacaan lebih kurang je dgn sndiri punya...die bg buat sndiri. letih la 2 mingu skali nak pegi buat kat kk hehe

2mo ago

yang kalau bsp tu doc ckp mmg blh buat sendiri tiba nak check tekanan darah pula itu yg susah hati selang sehari kena pergi jadi nk try pergi kk yg berdekatan dgn tempat kerja tkthu blh ke tidak

rasanya boleh. sebab saya pun haritu nak balik kampung time raya, nurse ada tanya kalau nak tunpang check up kat KK kampung. tapi tak sure kena inform sesiapa atau tak.

Boleh ja, pi klinik ibu dan anak berdekatan. Mereka rekod jugak dalam buku kk tu.

boleh. sy pun buat bp weekly kat kk lain. kira tumpang kk