Tekanan dengan suami

Hai mummy.. Maaf soalan ni mngkin lari skit... Ade tak mummy2 yg stress dgn suami smpi bawak ke anak. Saya housewife dan skrg baru dapat first baby.. Kami dduk rumah sndri.. Sekarang hampir tiap hari saya menangis bende kcik pon bole jadii besar, suami hanya tahu penat dia kite je kene faham dia.. Tak pernah dia faham saya, ank menangis, meragam saya je yang urus bile mintak tolong tak tahu aje jawapan dia smpai anak kene tempias... Skrang saye rase kosong #firstmom

2 Balas

xtau bljr ckp dgn die. bljr mcm mne nk tenang kn anak. ehh buat anak reti pulakk. xde pulak ckp x tau. penat husband and wife ni berbeza. tapi dua2 penat, so x perlu compare kn sapa lgi penat ckp dgn dia. bila ank meragam, awk pgl dia, duduk seblh awk ajar mcm mana nak urus anak. contoh, nangis gini nak susu, nagis gini pampers penuh,nagis gini nak tido. lps tu ajar, gini cara nak tenang kan bby. dodoi ke buai ke peluk ke ape2 jela. kalau dah benak sgt laki awk tu, awk suruh die urus kn rumah, awk urus kan anak jee. lain2 suruh laki buat. masak ke kemas rumah ke basuh baju ke ape ke.

Takpe , awak slow slow ajar dia cara nk jaga anak , cara nk dodoikan anak. husb saya pun tk tahu , tp dia mmg mntak saya ajarkan . Dalam masa yg sama husb bantu saya kemas rumah semua . Benda ni bincang elok elok sis . Insha Allah dipermudahkan & jangan stress sangat . kesian baby