Ingin tahu

Hai mommy semua nak tanya, normal ke baby 9bulan belum tumbuh gigi?

2 Balas

Normal, Puan. 😊 Jika anak Puan masih belum tumbuh gigi yang pertama setelah berusia 18 bulan, perlu bawa ke dentist untuk pemeriksaan lanjut.

12mo ago

Ohh faham. Biasa la tu mungkin mereka tak tahu sebab orang tua suka cakap berdasarkan pengalaman. Anak saya tumbuh gigi tepat umur setahun😊Tapi saya tak risau pun. Bila orang bertanya kita bagi tahu je perkembangan setiap baby lain lain dan normal untuk baby tumbuh gigi sebelum umur 18 bulan. Saya selalu jawab begitu. Yang penting kita kena mantapkan ilmu parenting and baby. Baru boleh tahu yang mana fakta atau pun bukan. 😊 Saranan saya, setiap kali checkup anak Puan boleh bertanyakan soalan pada doktor juga berkenaan anak. Saya selalu sediakan siap2 senarai soalan nak tanya doktor. Baru tak lupa hehe.

Baby saya dah 10 bulan pun belum ada gigi langsung 😊