Sembelit terukkkkk

Hai mommies smua...saya nak tnya lepas bersalin(masih berpatang) nie saya kena sembelit...mula² tak teruk..tpy smlm saya membuang saya terasa nak tengok tndas tu dan saya nampak air dalam lubang tandas tu bertukar warna merah² pink ...adakah saya kena gi klinik atau hospital terus untuk check?selepas membuang semalam pon kat area lubang punggung tu sakit sngat mcm koyak rasanya dan sangat tak selesa seperti ada benda cucuk² kat lubang punggung tu..ada tak mommy² yg pernah mengalami situasi yg sama macam saya? ..#firstmom #seriusnanya

13 Balas

pengalaman mnakutkan tiap kali bersalin dari anak first hingga ke 3 sbb smbelit teruk lepas bersalin... mcm2 cara cuba xjadi.. ank ke 4 ni sy beli siap2 novalax sebelum bersalin.. sy makan sebiji je setiap 2 hari..alhamdulillah cair je najis senang nk membuang..ibu2 lain boleh try.. harap membantu..