Sembelit terukkkkk

Hai mommies smua...saya nak tnya lepas bersalin(masih berpatang) nie saya kena sembelit...mula² tak teruk..tpy smlm saya membuang saya terasa nak tengok tndas tu dan saya nampak air dalam lubang tandas tu bertukar warna merah² pink ...adakah saya kena gi klinik atau hospital terus untuk check?selepas membuang semalam pon kat area lubang punggung tu sakit sngat mcm koyak rasanya dan sangat tak selesa seperti ada benda cucuk² kat lubang punggung tu..ada tak mommy² yg pernah mengalami situasi yg sama macam saya? ..#firstmom #seriusnanya

13 Balas

sembelit la tu..sy hari2 berak sakit mmg akn berdarah..pastu tak tahan sgt p klinik, doct bagi ubat sapu..dia ckp ade luka sbb sembelit..lepas sapu ubat tu alhamdulillah tak sakit dh..sy mkn pil phytonatal dari nona roguy utk elak sembelit

1y ago

yg antiseptic ni beli kt farmasi pun boleh, sapu kt bahagian luar dubur je..kalau dh byk hari sapu tapi x baik jgk..awk boleh p cek doktor sbb takot buasir