Cucuk 1 Bulan.

Hai mommies. Saya nak tanya sekarang baby memang dah tak cucuk 1 Bulan ke ? Sebab anak saya baru masuk umur 1 Bulan. Masa gi kk nurse cakap untuk 1 Bulan takyah cucuk. Just check sahaja. Nanti dah masuk umur 2 Bulan baru cucuk. 😅 #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund #bantujawab #ingintahu #firstmom

11 Balas

Ya btl..tp ank sy cucuk lps lahir.masa tgh jahit perut(czer),doc terus tnya minta izin sy blh x cucuk ank sy terus sbb nti dia xperlu dh cucuk umur sebulan.terus cucuk umur 2bln je nti..sy bg doc cucuk terus time tu

ah ahhh, saya baru pergi kk kemarin, nurse pun ckp mcm tu . lihat buku pemeriksaan baby pun xda suntik 1 bulan. suntik 2 bulan baru ada .

sya pun pelik masa ank sya sebulan tk cucuk😅😅ank sya yg 2 org cucuk sebulan yg ni tk 2bulan baru cucuk tu yg pelik

ye betul.. sekarang cucuk untuk sebulan dah tak ada..anak saya baru cukuk 2 bulan Isnin lepas.

1d ago

Alhamdulillah..tak demam.

yaa betul , anak saya haritu pun just check biasa ja . 2 bulan nanti baru kena cucuk

biasenya lepas lahir bby akan dicucuk. then baru 2bln serta bulan² berikutnye

ye mmg dah xde cucuk utk sebulan.. skarang 2 bln baru cucuk

tak de awak..anak sye lahir nov 2021 pun xde dh cucuk sebulan..

Xde..check jadual vaksin dlm buku ank..start 2bulan

cek buku anak