keluar cecair

hai mommies, Nak tanya saya baru hari ke 6 berpantang.. dlm berapa hari nie saya rasa mcm ada cecair yg kluar dri faraj, skli kluar mcm air kencing.. adakah normal atau tak?? atau ada mommies yg mengalami mcm saya?

2 Balas

Normal sis..Ms sy brpantang ritu alami yg sm..mil n mak sy kata itu kira nifas wlaupn xbrwarna drh.. ada yg kluar kejap dlm 40 hri..ada 60 hri.. mcm sy 60 hri .lepas dh bis kluar akn back to normal..means btl2 rahim dh bersih dan kecut spnuhnya... Klu msih kluar ada doc pkar tu kata mkne nye rahim lum kcut spnuhnya...dia akn kluar mcm lendir + cecair dan brbau..