morning sickness

hai mommies, nak tanya, korang start morning sickness usia kandungan brp? korg morning sickness waktu pagi ke ptg ke mlm? harini usia kandungan sy 5 minggu 5 hari, dh mula rasa mual2 tiap waktu malam 🥲

11 Balas

Sy start msa wekks ke 6, pg, t. Hri mlm mmg muntah je. Rsa nk give up pun ada. Down sngt2😔. Perut lapar tp lngsung xdpt terima mknan. Teh ke milo ke kopi ke, oat ke mmg xleh. Nasib baik air suam dpt mnum. Tu je penyelamat, klau air tu xsuam, mmg muntah. Jgn risau ia smkin berkurang, smsa weeks ke 13. Sbb sy 13w skrg, xmuntah dh skrg. Sblum ni 12w muntah 1-2 hri skli. Tp jujur ye. Sepanjang 1st trimester sy trun 5.5kg dri berat sblum hamil. Nasib baik doc xckp apa2. Skrg 13w pun brat blum naik.