Stress Checkup KK

Hai momies semua . Saja nk luahkan perasaan . Harini kat KK kena minum air gula . So saya start la puasa dri malam semalam pukul 10 . Semalam dh minum banyak air masak dah sebelum pukul 10 sebab tahu kena puasa . Tapi masalahnya malam semalam asyik kencing je . Pastu subuh pagi tadi kencing lagi . Pastu masa dh kat KK kena kencing lagi . Air kencing sikit je dan kuning pekat (lepas dh minum air gula dan dh ambik darah yg first) . Pastu nurse cakap air kencing kotor , ada darah dalam air kencing . Pastu kena jumpa doktor . Dortor tanya ada pertumpahan darah ke , sakit ke masa nk kencing , sakit pinggang ke masa kencing . Semua tu takde . Saya ok je bila kencing . Doktor ckp sebab keputihan , tu yg air kencing kotor . Saya cakap keputihan memang ada , tapi sebelum ni air kencing saya elok je . Harini tak ok sebab puasa . Tak minum air masak banyak lagi . Doktor ckp kena ambik sampel keputihan jugak. Ni kali kedua saya ambik sampel keputihan sebab first time bukak buku pink pon ada detect darah dlm air kencing . Tapi result ok , keputihan tu normal doktor kata, takde kuman dan normal bgi ibu pregnant(ini result first) . Pastu kenapa hrini kena ambik sampel lagi kalau benda tu normal . Stress betul . Pastu dh ambik sampel keputihan , doktor nk ambik darah lagi . Saya cakap la dh ambik 2 kali darah harini sebab sebelum dan selepas minum air gula . Pastu doktor ckp takpe la minggu depan jela ambik darah . Pastu suruh saya kencing lagi . Saya minum air masak banyak banyak terus pegi kencing . Air kencing dh ok sikit , dh tak pekat warna kuning macam yg tadi sebab dh minum banyak . Harap ok la result air kencing tu , result keputihan dan tak sangkut kencing manis . Tapi betul betul stress harini . Punca sebab puasa pastu tak boleh nk minum air masak banyak je, air kencing jadi kotor #28weeks

2 Balas

kencing kotor doc risau tkot kuman g ke buah pinggang.nti xmemasal ad mslh buah pinggang.sbb tu klu ad je xkena trus dia cek detail..biasa klu minum air byk, urine ok.tp kes awk xtaulah tu.mcm sy kencing akn kotor kalau sy kurang minum air n mkn pedas..skrg sy elak mkn pedas.alhamdulillah da ok.n ms kencing tu,pastikan ambik urine yg tengah2.jgn tadah yg mula2 kuar..lps tu sy akn minum air barli kosong.tp xslalu,time rajin je.hihi

2y ago

scan MRI pinggang pon saya dah pernah buat sis . result ok je . saya rasa saya banyak je minum air masak tapi kencing tetap kotor jugak . tak tahu la kenapa . btw thanks sis . semoga dipermudahkan segala urusan bersalin sis 👍